RECOMANACIONS D'ESTIU 2022

 QUÈ PODEM FER AQUEST ESTIU?

1-    Llegir una estona cada dia: (Còmics, revistes, àlbums il·lustrats, contes, llegendes). Anar a la biblioteca municipal, recomanar un conte, inventar-se una història, etc. Llegir un conte abans d’anar a dormir, explicar un conte a un familiar.

2-   Treballar el traç o la motricitat fina: (retalls de diferents formats de paper, pinta agulles d’estendre roba i ordenar-les per colors, mida, etc. Fer collarets o braçalets amb llana, pasta, dibuixar i escriure amb el dit amb la sorra, etc.

3-    Escriure un diari personal: anècdotes, records divertits, excursions, fer àlbum de fotos amb imatge i paraula, etc.

4-    Mirar l’INFOK al canal de televisió de TV3. Buscar retalls de notícies importants del diari, tríptics, etc. Mirar dibuixos en català i en Anglès per practicar les llengües treballades a l’escola.

5- Practicar activitats digitals: activitats amb Symbaloo. https://www.symbaloo.com/mix/activitats

6-    Accions del dia a dia: Mirar quin temps fa, apuntar la temperatura d’un dia a la setmana (mati, tarda i nit), preguntar la distància i el temps que tardem d’un lloc a l’altre, comptar les passes, mesurar objectes amb el regle, les sabates, classificar-los per colors, mida, etc. Mirar el mapa, si anem al mercat comptar quantes fruites o verdures comprem, el preu dels productes, com són, quin és més barat o més car, inventar problemes, etc. Fer una recepta de cuina (fes un pastis, un gelat, un refresc) amb família i grava’t explicant-lo.

7-    Jocs motrius: jocs al parc, fer castells a la sorra, collir petxines, jugar a vòlei, a pales, jugar a bitlles, amb xapes, taps, tres en ratlla, el dòmino, el laberint, carreres de cotxes, la petanca, fet i amagar, mata conills, el mocador, el pica paret, etc.

8-    Activitats d’oci: anar a festivals, festes de barri o de poble, visitar museus (1r diumenge de cada mes són gratuïts), anar a la piscina, anar a la platja, quedar amb els amics, anar al cinema a fresca, al circ, al teatre, anar a llegir un conte en un parc, fer una fotografia a la muntanya o a la platja i fer fotografies, etc.

 

SORTIDA FINAL DE CURS - BANYOLES

Aquest final de curs hem visitat l'Estany de Banyoles.
Allí , com a fil conductor, hem escoltat la llegenda d'en Morgat  i un amb  petit quadern de camp hem investigat sobre els arbres de l'entorn.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada